Samen sterker met Rianne: de nieuwe kracht achter REMO

Gepubliceerd
10 / 10 / 2024
Auteur
Melissa Stobbelaar
Home Blogs voor de Techniek Samen sterker met Rianne: de nieuwe kracht achter

Samen sterker met Rianne: de nieuwe kracht achter REMO

In elke nieuwsbrief zetten we een ander gezicht van REMO in de spotlight. Ontmoet de mensen achter onze organisatie, zodat je kunt zien wie er dagelijks aan onze missie werken. We trappen af met een nieuw gezicht: onze directeur Rianne. Sinds mei 2024 leidt ze vol enthousiasme REMO. Toen de kans zich voordeed om bij haar nieuwe werkgever aan de slag te gaan, greep ze die met beide handen aan. Maak kennis met Rianne en haar visie op de toekomst van techniek en onderwijs.

Wie ben je en welke taak geeft jou de meeste energie?

Mijn naam is Rianne, en ik mag mezelf met trots directeur noemen van REMO. Als iemand die altijd energie haalt uit het verbinden van mensen en ideeën, is er voor mij niets mooier dan de brug te slaan tussen de wensen van het bedrijfsleven en het onderwijs. Want als we samenwerken, boeken we echte vooruitgang—en laten we eerlijk zijn, hoe meer gemotiveerde studenten in de techniek, hoe beter!

Waar wil je over 5 jaar trots op zijn binnen REMO?

Over vijf jaar? Dan hoop ik dat we samen trots kunnen zijn op een sterk team dat jaar in jaar uit vakmensen aflevert bij jullie bedrijven. Het is de mensen die het doen, en zonder mijn team zouden we niet staan waar we nu staan.

Welke werkgerelateerde skill zou jij nog graag willen leren?

Hoewel ik zelf een achtergrond heb in de metaalindustrie—denk aan lassen, werken met de kantbank en urenlang gording ijzers maken—wil ik graag meer leren over mechatronica. Wij zijn dé opleider in dit vakgebied, en ik wil alles weten over de slimme machines die onze wereld steeds meer vormgeven.

Wat is het beste advies dat iemand je gegeven heeft?

Het beste advies dat ik ooit heb gekregen? Vertrouw op je onderbuikgevoel. In een eerste gesprek weet ik vaak al wat ik met iemand kan. Dat gevoel blijkt bijna altijd juist te zijn.

Wat maakt volgens jou REMO, REMO?

Wat maakt REMO nou echt REMO? Dat zijn de mensen. Mensen met hart voor de toekomst van techniek en het opleiden van de vakmensen die morgen bij jullie op de werkvloer staan.

Samen blijven we bouwen aan een toekomst vol technische toppers!