Laat leerlingen kennismaken met techniek

Als voortgezet onderwijs school ben je van harte welkom om jouw leerlingen kennis te laten maken met de dynamische wereld van techniek. Hoe? Lees het hieronder.

Home Studeren bij ons Informatie voor vo-scholen

Techniek ervaren bij REMO

Ben jij docent of decaan op een middelbare school en op zoek naar inspirerende manieren om jouw leerlingen kennis te laten maken met de wereld van techniek? Dan hebben wij goed nieuws! Wij hebben een gloednieuwe PIE-ruimte speciaal voor het voortgezet onderwijs.

Deze ruimte biedt talloze mogelijkheden om leerlingen kennis te laten maken met techniek. Of het nu gaat om oriënterende activiteiten, een dagdeel meelopen of het volgen van keuzevakken zoals verspaningstechnieken of besturingstechnieken, wij kunnen het allemaal aanbieden. We geloven dat de mogelijkheden eindeloos zijn en bespreken graag hoe we deze ruimte optimaal kunnen inzetten voor jouw leerlingen.

Elke woensdag open wij onze deuren

Koeltechniek door TIZ.

Bezoek REMO

Elke woensdag openen wij onze deuren speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. We nodigen jullie van harte uit om samen met ons de mogelijkheden te verkennen en de samenwerking voor het komende schooljaar te intensiveren. Laat je leerlingen een unieke technische ervaring opdoen en ontdek wat de wereld van techniek te bieden heeft.

Programma’s voor verschillende leerjaren

Eerste- en tweedejaars leerlingen

Voor eerste- en tweedejaars leerlingen richten we ons op oriëntering. We bieden voorlichtingen aan die helpen bij het maken van profielkeuzes, en we organiseren leuke workshops en opdrachten die de interesse in techniek kunnen aanwakkeren. Het doel is om leerlingen te inspireren en hen een breed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden binnen de techniek.

Derdejaars leerlingen

Voor derdejaars leerlingen kunnen we specifieke profielmodules verzorgen, zoals robotica, domotica en duurzame energie. Daarnaast kunnen de leerlingen een dagdeel meelopen om te ervaren hoe het is om student te zijn bij REMO. Dit geeft hen een realistisch beeld van een toekomstige carrière in de techniek en helpt hen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun verdere opleiding.

Vierdejaars leerlingen

Voor vierdejaars leerlingen bieden we specifieke keuzevakken aan die vaak niet beschikbaar zijn op het voortgezet onderwijs, maar waarvoor wij de materialen en machines wel in huis hebben. Denk hierbij aan CNC programmeren, robotica en lasrobots. Deze keuzevakken geven leerlingen de kans om zich te verdiepen in geavanceerde technische vakgebieden en bereiden hen voor op een succesvolle toekomst in de techniek.

Rudy Horck

Rudy Horck coördinator PIE & STO

Coördinator PIE & STO

Aanmelden en meer informatie

We nodigen scholen uit om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Wij staan klaar om samen te werken aan een inspirerend en leerzaam programma voor jouw leerlingen. Laten we samen de volgende generatie technici voorbereiden op een spannende en veelbelovende toekomst.

Open dagen

Bekijk wanneer de open dagen plaatsvinden.

Meeloopdagen

Voor 3e en 4e jaars leerlingen organiseren wij meeloopdagen. Tijdens een meeloopdag ervaren ze hoe de opleiding echt is.

Workshops en rondleidingen

Speciale workshops en rondleidingen zijn mogelijk om specifieke aspecten van techniek te verkennen.

Maak gebruik van onze locatie

Recentelijk hebben wij ons gloednieuwe PIE-afdeling geopend, een innovatieve ruimte waar PIE-leerlingen en docenten de nieuwste technologieën kunnen ervaren. Met een modern uitgerust machinepark van maar liefst 800 m2, is deze ruimte een inspirerende omgeving voor praktijkgericht onderwijs.

Leerlingen vinden alles wat ze nodig hebben voor de uitvoering van de profieldelen uit PIE. Van draaibanken, knipscharen, walsen, lascabines tot boormachines en gloednieuwe werkplekken voor elektra. Dit biedt een ideale omgeving voor het ontwikkelen van praktische vaardigheden en het begrijpen van de nieuwste technologische ontwikkelingen in de wereld van techniek.

Interesse? Neem contact op met Rudy Horck, onze coördinator PIE en STO.

Handige informatie

Heeft een leerling interesse in techniek? Vind hier handige informatie over REMO, het mbo, toelating en meer.

De onderwijsaanpak bij REMO

Bij REMO geloven we in een praktijkgerichte en persoonlijke aanpak. Onze praktijk instructeurs en de docenten van het ROC van Twente zijn ervaren professionals uit het werkveld, en ons moderne machinepark biedt een realistische leeromgeving.

We combineren theoretische kennis met hands-on ervaring om studenten optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière in de techniek.

De leerlingen zijn 2 dagen aanwezig op het praktijkcentrum van REMO en 3 dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je leerling moet zich voor 1 april aanmelden. Verder gelden de volgende eisen m.b.t. niveau:

Niveau 2:
• Om te starten op niveau 2 heb je minimaal een vmbo basis-diploma nodig (basisberoepsgerichte leerweg).

Niveau 3:
• Om te starten op niveau 3 heb je een kader, gemengde of theoretische leerweg-diploma nodig.
• Je mag ook aan een niveau 3 opleiding starten als jij je overgangsbewijs hebt naar 4 havo of 4 vwo.
• Je mag starten met je niveau 3 opleiding als je een mbo-diploma op niveau 2 hebt behaald.

Niveau 4:
• Heb je een vmbo theoretische leerweg-diploma dan mag je starten op niveau 4.
• Als jij je overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo hebt mag je ook starten op niveau 4.
• Heb jij een mbo-diploma niveau 3 behaald dan kan je doorstromen naar niveau 4.

Hoe kan een leerling zich aanmelden?

Aanmelden voor een BBL opleiding kan eenvoudig via de website en hij/zij dient zich ook aan te melden bij het ROC van Twente. Na de aanmelding ontvangt je leerling een bevestiging per mail. Medio april wordt er gestart met de intake gesprekken.

Meer informatie kan je vinden op de pagina, alles over aanmelden.

Kan een leerling zich aanmelden na 1 april?

Aanmelden na 1 april is mogelijk, maar het betekent niet dat de leerling automatisch wordt toegelaten. Het kan voorkomen dat voor sommige opleidingen het maximaal aantal beschikbare plaatsen heeft bereikt. We raden aan om tijdig in te schrijven.

Kan een leerling van havo of vwo instromen?

Ja, zeker. Leerlingen van het havo of vwo zijn van harte welkom. Deze leerlingen kunnen al starten met een niveau 4 opleiding als zij een overgangsbewijs hebben van leerjaar 3 naar leerjaar 4.

Kunnen leerlingen doorstromen naar het hbo?

Dat kan zeker. Leerlingen met een mbo niveau 4-diploma kunnen doorstromen naar het hbo. Er zijn verschijnende leerlingen van REMO doorgestroomd naar het hbo.

Mijn vraag staat hier niet tussen