Verspanen

Opleidingen

Onze opleidingen

2

Verspaner

BBL niveau 2

Als machinaal verspaner maak je onderdelen van metaal, kunststof of andere harde materialen. Hierbij neem je met een machine kleine deeltjes van het materiaal weg. Denk maar aan draaien, frezen, slijpen en schaven. Deze werkzaamheden noemen we verspaningstechnieken. Je doet dit werk met behulp van speciale machines.

Het mooie van verspanen is dat je direct resultaat van je werk ziet. Meestal krijg je een opdracht van een leidinggevende, die je een werktekening geeft. Als je met een computergestuurde machine werkt, moet je eerst een programma maken. De computer zorgt er daarna voor dat de machine het materiaal automatisch en nauwkeurig bewerkt. Werk je zonder een computergestuurde machine, dan moet je de machine handmatig instellen.

  • Direct meer weten
  • Of meer informatie

Je mag zo de werkplaats in en machines starten. Je leert er veel en je leert erg breed. Dat is een groot voordeel, ook voor je toekomst.

Thijmen van Riele

EEN OPLEIDING VOLGEN

BIJ REMO

WEST-TWENTE

Hoe ziet de opleiding eruit?

De beroepsopleiding Verspanen is een Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je enkele dagen per week bij REMO West-Twente werkt en leert en daarnaast enkele dagen bij een lidbedrijf werkt. Zo leer je het vak in de praktijk, en leer je alleen de theorie die je echt in je werk nodig hebt.

Wat kost mijn opleiding?

Deze opleiding kost je werkelijk niets, want REMO West-Twente betaalt al je studiekosten. REMO West-Twente vraagt geen lesgeld en je mag gratis gebruik maken van lesmateriaal, werkkleding, gereedschappen en veiligheidsmiddelen.

Krijg ik ook salaris uitbetaald?

Je treedt voor de duur van je opleiding in dienst bij REMO West-Twente. Elke maand krijg je een salaris uitgekeerd. Dit salaris wordt ook doorbetaald tijdens de dagen dat je op het praktijkcentrum werkt en leert. De kans is groot dat je na je opleiding bij een lidbedrijf van REMO West-Twente aan de slag kunt.

AANMELDEN BIJ REMO WEST-TWENTE

Wil jij bij REMO jouw opleiding volgen? Ben je gemotiveerd? Meld je nu aan.

aanmelden bij remo