Installatietechniek

Opleidingen

Onze opleidingen

3

Monteur werktuigkundige installaties

BBL Niveau 2

Als monteur installatietechniek werk je bij een installatiebedrijf en installeer je de benodigdheden voor gas, water, centrale verwarming en sanitair. Dit gebeurt onder andere in woningen, bedrijven, ziekenhuizen, scholen en kantoorgebouwen. Je werkt onder leiding van een eerste monteur, een projectleider of een bedrijfsleider. De kerntaken zijn voornamelijk het aanleggen, onderhouden en repareren van installaties en onderdelen daarvan. Je werkt met behulp van bouwtekeningen en leidingschema’s. Als monteur installatietechniek zorg je ervoor dat gebouwen warm blijven en bedrijven kunnen blijven draaien.

Theorie- en praktijklesbijeenkomsten
Tijdens de gehele opleiding staat de praktijk centraal. De praktijkopdrachten bestaan uit verschillende thema’s en worden uitgevoerd op ons praktijkcentrum REMO West-Twente onder begeleiding van gediplomeerde praktijkopleiders. Tijdens de lesbijeenkomsten wordt de bijbehorende theorie behandeld door docenten van het ROC van Twente.

Diplomering en toetsing
De opleiding wordt uitgevoerd op basis van competentiegericht onderwijs. Op diverse momenten word je beoordeeld aan de hand van evaluaties en observaties van de docenten en praktijkopleiders. Deze worden aangevuld met theoretische en praktische toetsingen en afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Wanneer de opleiding succesvol is afgerond ontvang je een officieel MBO-2 diploma.

  • Direct meer weten
  • Of meer informatie

Ik wil alles leren over machines en de techniek achter een machine. Leren en werken combineren maakt dat nog mooier!

Frank Boode