Installatietechniek

Opleidingen

Onze opleidingen

3

Monteur werktuigkundige installaties

BBL niveau 2

Als monteur installatietechniek werk je bij een installatiebedrijf en installeer je de benodigdheden voor gas, water, centrale verwarming en sanitair. Je doet dit onder andere in woningen, bedrijven, ziekenhuizen, scholen en kantoorgebouwen. Je werkt onder leiding van een eerste monteur, een projectleider of een bedrijfsleider. Je legt installaties en onderdelen daarvan niet alleen aan, maar onderhoudt en repareert ze ook. Daarnaast neem je installaties in gebruik. Hierbij controleer je of alles goed werkt.

Je doet je werk met behulp van bouwtekeningen en leidingschema’s. Je werkt niet alleen binnen in gebouwen, maar ook buiten op bouwplaatsen. Als monteur installatietechniek zorg je ervoor dat gebouwen warm blijven en bedrijven kunnen blijven draaien.

  • Direct meer weten
  • Of meer informatie

Je leert heel zelfstandig en je bepaalt zelf je tempo, maar je moet er echt voor gaan. Dat is ontzettend belangrijk.

Arjan ten Hove

EEN OPLEIDING VOLGEN

BIJ REMO

WEST-TWENTE

Hoe ziet de opleiding eruit?

De beroepsopleiding Installatietechniek is een Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je enkele dagen per week bij REMO West-Twente werkt en leert en daarnaast enkele dagen bij een lidbedrijf werkt. Zo leer je het vak in de praktijk, en leer je alleen de theorie die je echt in je werk nodig hebt.

Wat kost mijn opleiding?

Deze opleiding kost je werkelijk niets, want REMO West-Twente betaalt al je studiekosten. REMO West-Twente vraagt geen lesgeld en je mag gratis gebruik maken van lesmateriaal, werkkleding, gereedschappen en veiligheidsmiddelen.

Krijg ik ook salaris uitbetaald?

Je treedt voor de duur van je opleiding in dienst bij REMO West-Twente. Elke maand krijg je een salaris uitgekeerd. Dit salaris wordt ook doorbetaald tijdens de dagen dat je op het praktijkcentrum werkt en leert. De kans is groot dat je na je opleiding bij een lidbedrijf van REMO West-Twente aan de slag kunt.

AANMELDEN BIJ REMO WEST-TWENTE

Wil jij bij REMO jouw opleiding volgen? Ben je gemotiveerd? Meld je nu aan.

aanmelden bij remo