Installatietechniek

Opleidingen

Onze opleidingen

3

Eerste monteur woning

BBL niveau 3

Als eerste monteur woning werk je zelfstandig en/of in samenwerking met een project-/bedrijfsleider. Je bent werkzaam bij een installatiebedrijf dat gas-, water-, centrale verwarming en sanitaire installaties aanlegt, onderhoudt en wijzigt. De werkzaamheden kunnen plaatsvinden in woningen, kleine of grote utiliteitsgebouwen, seriematige woningbouw en woongebouwen(flats). Tevens begeleid je een monteur werktuigkundige installaties, help je deze monteur goed op weg en toon je begrip en geduld. Belangrijke eigenschappen zijn samenwerken, klantgericht, zelfverzekerdheid en aandacht voor kwaliteit.

Theorie- en praktijklesbijeenkomsten
Tijdens de gehele opleiding staat de praktijk centraal. De praktijkopdrachten bestaan uit verschillende thema’s en worden uitgevoerd op ons praktijkcentrum REMO West-Twente onder begeleiding van gediplomeerde praktijkopleiders. Tijdens de lesbijeenkomsten wordt de bijbehorende theorie behandeld door docenten van het ROC van Twente.

Diplomering en toetsing
De opleiding wordt uitgevoerd op basis van competentiegericht onderwijs. Op diverse momenten word je beoordeeld aan de hand van evaluaties en observaties van de docenten en praktijkopleiders. Deze worden aangevuld met theoretische en praktische toetsingen en afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Wanneer de opleiding succesvol is afgerond ontvang je een officieel MBO-3 diploma. 

  • Direct meer weten
  • Of meer informatie

Je leert heel zelfstandig en je bepaalt zelf je tempo, maar je moet er echt voor gaan. Dat is ontzettend belangrijk.

Arjan ten Hove