Alexanderschool Rijssen wint Twentse Techniek Week

Met het ontwerp ‘Buizenvervoer’ heeft de Willem Alexanderschool 

uit Rijssen de Twentse Techniek Prijs 2018 gewonnen.

Afgelopen week hebben we in samenwerking met stichting Zwaluwstaarten, Bouwgilde en OT&L Rijssen meer dan 600 kinderen van groep 7 uit de gemeenten Rijssen-Holten, Notter, Okkenbroek en Enter laten ervaren hoe leuk het is om te werken in de techniek.

De scholen hadden voorafgaand aan de Twentse Techniek week een leskist ontvangen gevuld met verschillende materialen en gereedschappen. Hiermee moesten de leerlingen het meest orginele "Transport van de toekomst" bedenken. 

Afgelopen vrijdag was het zover.  In het Voortman Experience Center werd door een jury alle ingeleverde ontwerpen beoordeeld. De Willem Alexanderschool won met hun "Buizenvervoer" de hoofdprijs en gaat met de hele klas naar het Nationaal Militair Museum in Soest. De tweede prijs, de "Dutch Flying Drone", ging naar de Haarschool en de derde prijs, de "Zoutwater boot", naar basisschool Klim-Op.

Ik doe de opleiding verspanen met veel plezier. Ze geven je veel verantwoordelijkheid maar daarnaast kun je altijd bij je leraar terecht met vragen als je er zelf niet uitkomt.

Jim Bouwhuis

REMO wordt mogelijk gemaakt door de volgende lidbedrijven: